bugün
yenile
    1. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      sosyal hizmet; “İnsanların, yaşam amaçlarını, stres ile başetmelerini, özlem ve değerlerini gerçekleştirme becerilerini etkileyen insan ve çevresi arasındaki etkileşimle ilgilidir. Sosyal hizmetin amacı, bu yüzden, 1.İnsanların problem çözme ve başetme kapasitelerini geliştirme, 2. İnsanlara, kaynak, hizmet ve şanslar tanıyan sistemler ile insanları bağlantılandırmak, 3. Bu sistemlerin etkili ve insancıl çalışmasını geliştirmek, 4. Sosyal politikanın geliştirilmesine ve ilerletilmesine katkı vermek” olarak ifade edilebilir.
    2. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      okumakta olduğum bölüm. okuması ne kadar kolaysa insanlara anlatması o kadar zor. bi arkadaşım bana "kanka bence sosyallik dğğün şimdi sen bitirince düğün organizatörü mü olacan " demişti.
    3. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      sosyal hizmet ve sosyal çalışma kavramlarını birbirinden ayıran farklı tanımlar olmakla birlikte, genel itibari ile sosyal hizmeti meslek, disiplin dalı ve sosyal güvenlik yöntemi olarak tanımlamak mümkündür.. bir başka sosyal hizmet tanımı ise sosyal hizmetin bilgi, beceri ve yöntem boyutlarına gönderme yaparak, sosyal hizmeti bireyin toplumla uyumlu yaşaması için çalışan bir meslek olarak tanımlar. sosyal hizmet, insanların yaşam kalitesini anlamayı ve geliştirmeyi amaçlayan planlı çabalar bütünü olan bir disiplin ve meslektir. sosyal hizmet bireysel ve toplumsal sorunlara çözüm arayan, kamusal, yarı kamusal ve sivil hizmetlerin tamamıdır. bir hizmetin sosyal hizmet kapsamında tanımlanabilmesi için belli bir sistematiği içermesi gerekir.
    4. 5
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Okuduğum bölümü söylediğimde aldığım ‘o ne ya?’ tepkilerinden artık ciddi şekilde rahatsız oluyorum ve sözlükte de yeterince bilginin olmadığını düşündüğüm için bu başlığı açma ihtiyacı hissettim. Çok basit şekilde sadece '' sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumu kanunu 'nundan alıntılayarak'' başlıkları ve tanımları vermek istiyorum. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. link Sosyal Hizmetler; kişi ve ailelerin kendi bünye ve çevre şartlarından doğan veya kontrolleri dışında oluşan maddi, manevi ve sosyal yoksunluklarının giderilmesine ve ihtiyaçlarının karşılanmasına, sosyal sorunlarının önlenmesi ve çözümlenmesine yardımcı olunmasını ve hayat standartlarının iyileştirilmesi ve yükseltilmesini amaçlayan sistemli ve programlı hizmetler bütünüdür. Bu hizmetlerin hayata geçirilmesini ve devam etmesini sağlayan kuruluşlar vardır. bunlar başlıca: 1) çocuk yuvaları 2) yetiştirme yurtları 3) kreş ve gündüz bakım evleri 4) huzurevi 5) bakım ve rehabilitasyon merkezleri 6) çocuk ve gençlik merkezleri 7) kadın veya erkek konuk evleri 8) toplum veya aile danışma merkezleri 9) aile danışma ve rehabilitasyon merkezleri 10) çok amaçlı sosyal hizmet kuruluşları 11) çocuk evleri olarak adlandırılır. sosyal hizmetlere ilişkin faaliyetler, devletin denetim ve gözetiminde, sivil toplum kuruluşları ile halkın gönüllü katkı ve katılımı da sağlanarak bir bütünlük içinde yürütülür. sosyal hizmetler alanında faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında koordinasyon ve işbirliği tesis edilerek güç birliği sağlanır ve mevcut kaynaklara en verimli şekilde işlerlik kazandırılır.
      1okumayı düşündüğüm bölümdür. açıklama için çok teşekkürler efendim. - peho 01.01.2017 18:50:31 |#2911426
      1çok bilgilendim tşk - meyyus 01.01.2017 18:51:32 |#2911468
    5. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Uluslararası sosyal hizmetler federasyonu ve amerikan sosyal hizmet uzmanları federasyonunun kabul ettiği uzunca bir sözlük tanımı olmakla birlikte kısaca ve naçizane"temelde;bireylerin,ailelerin ve toplumsal yapı içerisinde yer alan kırılgan, dez avantajlı kişilerin ve kesimlerin sosyal işlevselliğini arttırmak,sosyal sıkıntılarını gidermek ve sorunlarını bertaraf etmek amacı içerisinde olan mesleki bir disiplin.
    6. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Bu bölümde okuyan biri bana mesaj atabilir mi?
    7. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Mezunu olduğum bölüm. Çok severek gittiğim ve okuduğum süre zarfında da kendimi tamamen ait hissettiğim bölümdür. Sosyal hizmet sizi öyle bir yoğuruyor ki çevrenizdeki hiçbir olaya beni ilgilendirmez diyerek başınızı çeviremiyorsunuz, toplumsal her türlü durum sizi ilgilendirmeye başlıyor ve 4 yıl sonunda sizde önyargı diye bir şeyden eser kalmıyor. Bir çok meslek gibi ülkemizde de değeri bilinmeyen ama elzem olan mesleklerden biridir. Ve mesleğin pek bileni de yoktur. Her yıl akrabalara ne iş yapacağımı ve bir bakım personeli olmadığımı sosyal hizmet uzmanını olacağımı defalarca anlatmak zorunda kalıyorum. Yıldım.
      1Çalışma alanı olarak nerede çalışıyor ne iş yapıyor bunları da ekleyebilir misiniz? - vein 28.07.2020 21:38:22 |#3872199
      1Çalışma alanı oldukça geniş. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığına bağlı her kuruluş bunlarda; ŞÖNİM, huzurevleri, rehabilitasyon merkezleri, çocuk izlem merkezi gibi yerler. Bunların dışında özelde, stklarda, vakıflarda, hastanelerde, adliyede de iş sahası var. Aklıma gelenler bunlar :) - neptunsel 28.07.2020 21:55:13 |#3872243